Verkeersbelasting Lpg

Opgelet: de informatie hieronder is enkel op u van toepassing als u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont.

Deze informatie is geldig tot 2019. Vanaf 1 januari 2020 worden uw verkeersbelastingen beheerd door Brussel Fiscaliteit. Meer info.

Woont u in het Vlaams Gewest of in het Waals Gewest? Dan vindt u al de nuttige informatie:

Lpg en belasting

 • Is er een speciaal belastingtarief voor wagens die rijden op lpg?

  Belasting op de inverkeersstelling

  Als u over een voertuig beschikt dat gedeeltelijk of helemaal aangedreven wordt door lpg, heeft u recht op een verlaagde belasting op de inverkeerstelling.

  Aanvullende verkeersbelasting (lpg)

  Als uw voertuig volledig of gedeeltelijk op lpg rijdt, moet u jaarlijks een lpg-toeslag of aanvullende verkeersbelasting betalen. Het bedrag van die lpg-toeslag wordt berekend op basis van het vermogen van de motor van uw voertuig.

   Tarieven van de verkeersbelasting (2019 - 2020) (PDF, 235.33 KB)

 • Na de aankoop rust ik mijn wagen uit met een lpg-installatie. Wat moet ik doen? Welke belasting moet ik betalen?

  Wanneer u na de aankoop uw auto uitrust met een lpg-installatie moet u zich, voordat u het aangepaste voertuig in het verkeer brengt, binnen de 30 dagen aanmelden bij de autokeuring.

  De autokeuring zal de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) op de hoogte brengen van deze wijziging en u zal automatisch van de Dienst Belastingen-Auto's van de FOD Financiën een uitnodiging tot betaling van de aanvullende verkeersbelasting ontvangen.

 • Ik wil niet langer op lpg rijden. Wat moet ik doen? Wat gebeurt er met de verkeersbelasting?

  Wanneer u niet langer op lpg wilt rijden, moet u de volledige installatie laten verwijderen en dat vervolgens laten vaststellen door de autokeuring.

  De autokeuring zal de DIV op de hoogte brengen van deze wijziging en de Dienst Belastingen-Auto's van de FOD Financiën zal u automatisch het te veel betaalde bedrag aan aanvullende verkeersbelasting terugbetalen.